Aziatische burger
Plantaardige
Burgers
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 25 minuten
Recept voor een plantaardige burger met sesamzaad en verse koriander.
Extra lekker met de Aziatische satésaus.
RECEPT
Ingrediënten
1 blik kikkererwten (+- 250 gram uitlekgewicht)
1 middelgrote ui
40 gram havermout
2 el chilipoeder
100 gram tofu
2 el sojasaus
Sap van 1 limoen
zout/peper
10 gram verse koriander
30 gram sesamzaad
Bereiding
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze goed af onder de kraan. Pel de ui en snijd deze in vieren.
Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de verse koriander en sesamzaad, in de keukenmachine. Laat deze kort draaien (of gebruik de pulseerknop). Zorg dat er nog structuur in het mengsel zit.
Verwijder de steeltjes van de verse koriander en hak de blaadjes fijn. Voeg de helft van de sesamzaadjes + de verse koriander toe aan het burgermengsel. Mix nog 1 keer kort.
Vorm 6 burgers en gebruik de rest van het sesamzaad om de burgers in te dippen. Vanaf dit moment kun je de burgers ook in je vriezer of koelkast bewaren om later te bakken.
Bak de burgers in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze mooi bruin zijn.
Ik at de burger op een broodje met rauwkost, plakken mango, extra koriander, chili flakes, vegan mayo en Sriracha. Maar het is ook zeker lekker bij een rijstgerecht met Aziatische satésaus en groenten.
Geniet ervan!
Deze recepten vind je misschien ook lekker..
Bananenijs met Brownies
Dit bananenijs kun je op elk moment van de dag eten. Het is heerlijk romig en vullend, en bestaat uit 100% fruit!
Ovenfrietjes
Deze frietjes eten we elke week wel 2 keer. We variëren qua kruiden en dips. Heerlijk en makkelijk voor te bereiden!