Whole Food Brownies

Brownies whole food plant based plantaardig vegan voedzaam wholy kitchen-1

Brownies

Hoeveelheid: 18 mini brownies

Bereidingstijd: 15 minuten + 10 minuten in de oven

 

Recept voor voedzame brownies, gemaakt vanuit pure ingrediënten. Toevallig zijn ze ook nog eens glutenvrij.

Deze brownies zijn altijd handig om in de vriezer te hebben. Zelfs halfbevroren vinden wij ze erg lekker;). Ook lekker om te verkruimelen over je smoothiebowl of dessert.

RECEPT

Ingrediënten

8 grote zachte dadels

60 ml plantaardige melk (¼ kop)

120 ml amandelpasta (½ kop) (notenpasta, o.a. te koop bij AH)

5 el cacaopoeder

1 el lijnzaad gemalen

2 tl vanille extract

2 tl balsamicoazijn

½ tl baking soda

Snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Mix de dadels (zonder pit) met de plantaardige melk in een blender of keukenmachine.

Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix het tot een glad beslag.

Bekleed een bakblik met bakpapier. Doe het beslag in het bakblik en bak het in 10 tot 15 minuten tot de bovenkant droog is en de binnenkant nog smeuïg.

Laat de brownie iets afkoelen en geniet ervan!

Bewaren

Bewaar je brownie in je koelkast óf vriezer.

Brownies whole food plant based plantaardig vegan voedzaam wholy kitchen-1

Deze recepten vind je misschien ook lekker..

Bananenijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-4

Bananenijs met Brownies

Dit bananenijs kun je op elk moment van de dag eten. Het is heerlijk romig en vullend, en bestaat uit 100% fruit!

Ovenfrietjes whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen

Ovenfrietjes

Deze frietjes eten we elke week wel 2 keer. We variëren qua kruiden en dips. Heerlijk en makkelijk voor te bereiden!

Chocoladeijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-2

Vegan Chocolademelk

Deze chocolademelk is heerlijk zoet en romig. Extra lekker met opgeklopte kokosslagroom!

Ananasijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-6

Ananas IJs

Romig ananasijs met banaan en kokosmelk. Heerlijk als ontbijt, maar ook als dessert.