Chocolade-Hazelnootrepen

chocolade-hazelnootrepen vegan chocolate bars chocolade-hazelnootrepen wholy kitchen-1

Chocolade-Hazelnootrepen

Aantal repen: 12

Bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur opstijven

Geloof mij, deze repen ga je vaker maken. Ze zijn lekker knapperig en luchtig dankzij de gepofte quinoa (zie tip als je niet weet waar je dit vandaan moet halen). Het is een ideale snack, want je bewaart ze in de vriezer, zo heb je altijd iets verantwoords in huis. De repen doen het ook erg goed als persoonlijk cadeautje!

Recept printen

Wil je dit recept bewaren? Maak gebruik van onze receptenkaarten. Speciaal ontworpen om op een A4 af te drukken.
Klik hier om deze printversie te downloaden.

Extra kidsproof

  • Laat voor je kindje eventueel de chocoladetopping en het zout achterwege.
  • Hak de hazelnoten goed fijn, of pulseer ze kort in je keukenmachine.
  • Wij snijden de snack in dunne smalle repen zodat Jip ze makkelijk vast kan houden. Hij eet ze direct uit de vriezer, lekker koud en dankzij de notenpasta blijven ze ‘chewy’.
RECEPT

Ingrediënten

10 kleine zachte dadels (of 6 grote medjoul dadels)

4 el warm water

250 ml amandelpasta (100% amandelen)

2 el cacaopoeder

snuf zout

80 gram hazelnoten

30 gram gepofte quinoa

100 gram Pure chocolade

Kokosrasp of cacaonibs

 

Bereiding

Prak de dadels met een vork en 4 el warm water tot een egale pasta.

Meng de dadelpasta met de amandelpasta, cacao en een snuf zout.

Hak de hazelnoten in kleine stukjes. Voeg de hazelnoten en gepofte quinoa toe aan de pasta.

Bekleed een bakblik of vriezerbestendige ovenschaal (15 x 20 cm) met bakpapier.

Schep het mengsel in de vorm en druk het met je handen aan, totdat het overal ongeveer 1 cm dik is.

Zet het in de vriezer terwijl je de topping klaarmaakt.

Verwarm de chocolade au bain-marie. Smeer de warme chocolade met een spatel uit over het bakblik. Bestrooi met kokosrasp of cacaonibs en plaats terug in de vriezer.

Na een uur haal je het bakblik uit de vriezer en snijd je het blok in ongeveer 12 repen of blokjes. Bewaar de chocolade-hazelnootrepen in een afgesloten doos in de vriezer.

Stefanie Spoelder Wholy Kitchen
chocolade-hazelnootrepen
chocolade-hazelnootrepen vegan chocolate bars chocolade-hazelnootrepen wholy kitchen-1

Tips

Je kunt voor het prakken van de dadels eventueel een staafmixer of kleine keukenmachine gebruiken.

Ik koop de gepofte quinoa bij een biologische supermarkt, ze verkopen het ook bij natuurvoedingswinkels en online (ook AH heeft deze online). Als alternatief kun je cornflakes, of gepofte rijst (zonder suiker) gebruiken, beiden vaak te vinden in het Bio schap van je supermarkt.

Meer verantwoorde tussendoortjes

Wil je meer van dit soort recepten? Selecteer dan de categorie 'snack' bij recepten.

Deze recepten vind je misschien ook lekker..

Bananenijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-4

Bananenijs met Brownies

Dit bananenijs kun je op elk moment van de dag eten. Het is heerlijk romig en vullend, en bestaat uit 100% fruit!

Ovenfrietjes whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen

Ovenfrietjes

Deze frietjes eten we elke week wel 2 keer. We variëren qua kruiden en dips. Heerlijk en makkelijk voor te bereiden!

Chocoladeijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-2

Vegan Chocolademelk

Deze chocolademelk is heerlijk zoet en romig. Extra lekker met opgeklopte kokosslagroom!

Ananasijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-6

Ananas IJs

Romig ananasijs met banaan en kokosmelk. Heerlijk als ontbijt, maar ook als dessert.