Crunchy Pindakaas

Wholy Kitchen peanut butter pindakaas

Extra Crunchy Pindakaas

Hoeveelheid: 1 pot pindakaas

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Deze notenpasta is lekker knapperig en extra voedzaam dankzij alle toegevoegde zaden. Ik smeer het op stukjes appel, als snack, en voeg het toe aan havermoutpap.

Voor deze notenpasta heb je een grote voorraadpot van minimaal 500 ml nodig. Je bewaart je crunchy peanutbutter het beste in de koelkast. Probeer de spread ook eens op zelfgemaakt kruidig bananenbrood.

Ik maak deze spread om twee redenen: Het scheelt veel tijd in de ochtend. Ik vul onze havermout graag aan met verschillende zaden. Nu hoef ik er maar 1 pot bij te pakken. Ten tweede maken de zaadjes de notenpasta minder plakkerig en dus aangenaam in je mond!

Wij bestellen onze noten, zaden en havermout vaak online in bulkverpakkingen. Dit kan bijvoorbeeld bij De Notenshop of Pit&Pit (no-spon).

RECEPT

1 pot 100% pindakaas (350 gram)

2 el chiazaad

2 el lijnzaad (gemalen)

2 el hennepzaad

2 el zonnebloem- of pompoenpitjes

Schep de pindakaas uit de pot in een grote kom. Gebruik een spatel om alle ingrediënten door elkaar te mixen.

Schep het mengsel over in een grotere glazen pot.

Wholy Kitchen peanut butter pindakaas-10
Wholy Kitchen peanut butter pindakaas-10
crunchy peanut butter wholy kitchen

Deze recepten vind je misschien ook lekker..

Bananenijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-4

Bananenijs met Brownies

Dit bananenijs kun je op elk moment van de dag eten. Het is heerlijk romig en vullend, en bestaat uit 100% fruit!

Ovenfrietjes whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen

Ovenfrietjes

Deze frietjes eten we elke week wel 2 keer. We variëren qua kruiden en dips. Heerlijk en makkelijk voor te bereiden!

Chocoladeijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-2

Vegan Chocolademelk

Deze chocolademelk is heerlijk zoet en romig. Extra lekker met opgeklopte kokosslagroom!

Ananasijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-6

Ananas IJs

Romig ananasijs met banaan en kokosmelk. Heerlijk als ontbijt, maar ook als dessert.