Crunchy Pindakaas
Extra Crunchy Pindakaas
Hoeveelheid: 1 pot pindakaas
Bereidingstijd: 10 minuten
Deze notenpasta is lekker knapperig en extra voedzaam dankzij alle toegevoegde zaden. Ik smeer het op stukjes appel, als snack, en voeg het toe aan havermoutpap.
Voor deze notenpasta heb je een grote voorraadpot van minimaal 500 ml nodig. Je bewaart je crunchy peanutbutter het beste in de koelkast. Probeer de spread ook eens op zelfgemaakt kruidig bananenbrood.
Ik maak deze spread om twee redenen: Het scheelt veel tijd in de ochtend. Ik vul onze havermout graag aan met verschillende zaden. Nu hoef ik er maar 1 pot bij te pakken. Ten tweede maken de zaadjes de notenpasta minder plakkerig en dus aangenaam in je mond!
Wij bestellen onze noten, zaden en havermout vaak online in bulkverpakkingen. Dit kan bijvoorbeeld bij De Notenshop of Pit&Pit (no-spon).
RECEPT
1 pot 100% pindakaas (350 gram)
2 el chiazaad
2 el lijnzaad (gemalen)
2 el hennepzaad
2 el zonnebloem- of pompoenpitjes
Schep de pindakaas uit de pot in een grote kom. Gebruik een spatel om alle ingrediënten door elkaar te mixen.
Schep het mengsel over in een grotere glazen pot.
Recept Printen
Klik hier voor de handige receptenkaart op 1 A4'tje.
Deze recepten vind je misschien ook lekker..
Bananenijs met Brownies
Dit bananenijs kun je op elk moment van de dag eten. Het is heerlijk romig en vullend, en bestaat uit 100% fruit!
Ovenfrietjes
Deze frietjes eten we elke week wel 2 keer. We variëren qua kruiden en dips. Heerlijk en makkelijk voor te bereiden!