Groentebouillon

Groente-
bouillon
Aantal personen: Genoeg bouillon voor de komende maanden
Bereidingstijd: 45 minuten
Zo maak jij je eigen groentebouillon. Of beter gezegd, je eigen geconcentreerde en mega smaakvolle bouillonpasta. 1 eetlepel staat gelijk aan 1 bouillonblokje. Je bewaart de bouillonpasta in de vriezer. Dankzij het hoge zoutgehalte blijft hij schepbaar en direct te gebruiken! Super handig!
RECEPT
Ingrediënten
6 wortels
1 ui
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
1 pastinaak
1 bos verse peterselie
250 gram zout
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kurkuma
Bereiding
Snijd de groentes fijn en doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Bak de fijngemalen groentepasta in een pan zonder deksel voor zo’n 15 minuten.
Bewaar de groentepasta in een afgesloten pot in de vriezer. Het hoge zoutgehalte zorgt ervoor dat het niet hard wordt en altijd klaar is voor gebruik.
Voor een halve liter bouillon gebruik je ongeveer 1 eetlepel (per halve liter kokend water.)
Enjoy the warmth

Deze recepten vind je misschien ook lekker..

Bananenijs met Brownies
Dit bananenijs kun je op elk moment van de dag eten. Het is heerlijk romig en vullend, en bestaat uit 100% fruit!

Ovenfrietjes
Deze frietjes eten we elke week wel 2 keer. We variëren qua kruiden en dips. Heerlijk en makkelijk voor te bereiden!