Huzarensalade

Huzarensalade Recept Wholy Kitchen-1

Frisse Huzarensalade
met prei

Hoeveelheid: 6 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

 

Deze salade vult goed en met een beetje desembrood, zelfgemaakte satésaus, groentespiezen en (plantaardige) burgers, is je BBQ al snel compleet!

Ook als doordeweekse maaltijd is dit een favoriet. Lekker als avondeten met iets warms erbij, zoals een tomatensoepje. Of juist ‘s middags op brood met een blaadje kropsla.

Gebruik 'wat er al is'

Welke ingrediënten heb je al in huis? Welke groenten zijn in het seizoen? Deze salade is ideaal voor het opmaken van rauwe of gekookte groente(kliekjes).

Swap ingrediënten voor andere ingrediënten met een soortgelijke bite of smaakprofiel, denk aan kappertjes in plaats van augurk, diepvrieserwten i.p.v. wortel, lenteui i.p.v. prei of voeg radijsjes toe. Wees creatief!

Recept printen
Klik hier om onze A4 receptenkaart te printen.

RECEPT

Ingrediënten

4 grote aardappels met schil

2 grote wortels

 

Groente en fruit, fijngesneden

1 appel

1 rode ui

1 prei

100 gram augurken

100 gram zilverui

 

Verse kruiden, fijngesneden

25 gram bieslook

15 gram peterselie

 

Dressing

1 el augurkensap (uit de pot)

1 tl zout

Peper naar smaak

2 el vegan mayo (Remia Mayolijn)

1 tl mosterd

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook.

Snijd de aardappels en wortels in blokjes van ½ cm en kook of stoom ze in 10 minuten gaar.

Snijd de rest van de ingrediënten zo fijn als je kunt. Houd een beetje fijngesneden bieslook, peterselie en rode ui apart in een kommetje voor later, als garnering.

Doe alle groenten in een grote kom.

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schep het met een grote (houten) lepel door de salade.

Garneer de huzarensalade met je kommetje verse kruiden.

Eet smakelijk!

Een versie zonder mayo

Wil je de salade 100% whole food plant based houden? Gebruik dan een rijpe geprakte avocado met iets citroen, peper en zout i.p.v. de dressing met vegan mayo.

 

Een frisse variant zonder kooktijd!

Rasp je rauwe wortels grof en gebruik in plaats van aardappelen een blikje kikkererwten.

Was de kikkererwten onder stromend water in een vergiet, plet ze vervolgens met een vork. Heb je een keukenmachine? Dan kun je de kikkererwten ook vermalen door een paar keer op de ‘pulseer’ knop te drukken.

Volg verder gewoon het recept. Deze versie vind ik heerlijk op brood met een beetje rucola.

Huzarensalade Recept Wholy Kitchen
Groentetuin Stefanie Spoelder Wholy Kitchen-1-2
Groentetuin Stefanie Spoelder Wholy Kitchen
Huzarensalade Recept Wholy Kitchen-6
Huzarensalade Recept Wholy Kitchen-8
Huzarensalade Recept Wholy Kitchen-4

Deze recepten vind je misschien ook lekker..

Bananenijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-4

Bananenijs met Brownies

Dit bananenijs kun je op elk moment van de dag eten. Het is heerlijk romig en vullend, en bestaat uit 100% fruit!

Ovenfrietjes whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen

Ovenfrietjes

Deze frietjes eten we elke week wel 2 keer. We variëren qua kruiden en dips. Heerlijk en makkelijk voor te bereiden!

Chocoladeijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-2

Vegan Chocolademelk

Deze chocolademelk is heerlijk zoet en romig. Extra lekker met opgeklopte kokosslagroom!

Ananasijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-6

Ananas IJs

Romig ananasijs met banaan en kokosmelk. Heerlijk als ontbijt, maar ook als dessert.