Huzarensalade

Frisse Huzarensalade
met prei
Hoeveelheid: 6 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deze salade vult goed en met een beetje desembrood, zelfgemaakte satésaus, groentespiezen en (plantaardige) burgers, is je BBQ al snel compleet!
Ook als doordeweekse maaltijd is dit een favoriet. Lekker als avondeten met iets warms erbij, zoals een tomatensoepje. Of juist ‘s middags op brood met een blaadje kropsla.
Gebruik 'wat er al is'
Welke ingrediënten heb je al in huis? Welke groenten zijn in het seizoen? Deze salade is ideaal voor het opmaken van rauwe of gekookte groente(kliekjes).
Swap ingrediënten voor andere ingrediënten met een soortgelijke bite of smaakprofiel, denk aan kappertjes in plaats van augurk, diepvrieserwten i.p.v. wortel, lenteui i.p.v. prei of voeg radijsjes toe. Wees creatief!
Recept printen
Klik hier om onze A4 receptenkaart te printen.
RECEPT
Ingrediënten
4 grote aardappels met schil
2 grote wortels
Groente en fruit, fijngesneden
1 appel
1 rode ui
1 prei
100 gram augurken
100 gram zilverui
Verse kruiden, fijngesneden
25 gram bieslook
15 gram peterselie
Dressing
1 el augurkensap (uit de pot)
1 tl zout
Peper naar smaak
2 el vegan mayo (Remia Mayolijn)
1 tl mosterd
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook.
Snijd de aardappels en wortels in blokjes van ½ cm en kook of stoom ze in 10 minuten gaar.
Snijd de rest van de ingrediënten zo fijn als je kunt. Houd een beetje fijngesneden bieslook, peterselie en rode ui apart in een kommetje voor later, als garnering.
Doe alle groenten in een grote kom.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schep het met een grote (houten) lepel door de salade.
Garneer de huzarensalade met je kommetje verse kruiden.
Eet smakelijk!
Een versie zonder mayo
Wil je de salade 100% whole food plant based houden? Gebruik dan een rijpe geprakte avocado met iets citroen, peper en zout i.p.v. de dressing met vegan mayo.
Een frisse variant zonder kooktijd!
Rasp je rauwe wortels grof en gebruik in plaats van aardappelen een blikje kikkererwten.
Was de kikkererwten onder stromend water in een vergiet, plet ze vervolgens met een vork. Heb je een keukenmachine? Dan kun je de kikkererwten ook vermalen door een paar keer op de ‘pulseer’ knop te drukken.
Volg verder gewoon het recept. Deze versie vind ik heerlijk op brood met een beetje rucola.






Deze recepten vind je misschien ook lekker..

Bananenijs met Brownies
Dit bananenijs kun je op elk moment van de dag eten. Het is heerlijk romig en vullend, en bestaat uit 100% fruit!

Ovenfrietjes
Deze frietjes eten we elke week wel 2 keer. We variëren qua kruiden en dips. Heerlijk en makkelijk voor te bereiden!