Koekjes als ontbijt
Koekjes als ontbijt
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten in de oven
Wie wil er nou geen koekjes als ontbijt?
Met deze voedzame koekjes kan dat! Dip ze in koude of warme (plant)melk. Eet er lekker veel fruit bij en je bent klaar voor de dag. Natuurlijk mag je deze koekjes ook later op de dag eten;). Sterker nog, ze zijn ideaal als tussendoortje voor mee naar je werk of school. Of wat dacht je van een after-workout snack?
RECEPT
Voor 8 grote of 16 kleine koekjes
200 gram havermout (2 kopjes)
140 gram walnoten (1 ½ kopje)
30 gram geraspte kokos (½ kop)
160 gram dadels (¾ kop)
1 tl vanille
1 el kaneel
½ tl zout
120 ml water
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Maal de havermout in een blender tot fijn meel. Doe het meel in een kom.
Doe de rest van de ingrediënten in een keukenmachine en mix tot er geen grote stukken meer zijn. Plaats het mengsel in de kom met het havermeel. Mix tot alles goed bij elkaar komt.
Vorm 1 staaf van het deeg. Snijd het deeg in 8 of 16 gelijke koekjes.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats de koekjes op het bakpapier en bak ze in 15 minuten bruin. Keer ze halverwege.
Tijdbesparende Tip:
Maak dubbel zo veel koekjesdeeg en vries het deel dat je niet gebruikt in als rol. Wikkel de rol goed in plastic folie of gebruik een diepvrieszakje. Gezonde trek? Laat de rol even ontdooien en snijd hem in plakken. Bak de koekjes zoals aangegeven in het recept.
Deze recepten vind je misschien ook lekker..
Bananenijs met Brownies
Dit bananenijs kun je op elk moment van de dag eten. Het is heerlijk romig en vullend, en bestaat uit 100% fruit!
Ovenfrietjes
Deze frietjes eten we elke week wel 2 keer. We variëren qua kruiden en dips. Heerlijk en makkelijk voor te bereiden!