Kokos Bosvruchten ijsjes
Kokos ijsjes met Bosvruchten
Aantal ijsjes: 6
Bereidingstijd: 10 minuten + 1,5 uur in de vriezer
Intens genieten
…van de kleine dingen, goed eten en échte connecties. Drie dingen die voor mij heel belangrijk zijn en het leven extra mooi maken.
Bekijk de korte film om even mee te genieten:).
Recept is in dit geval een groot woord, zie het meer als ijsjes-inspiratie. Ik zocht vooral een excuus om deze prachtige foto's en video met jullie te delen. Vorig jaar won ik namelijk een Bedrijfs Foto- en Filmshoot door 2 lokale creatievelingen, Merlin en Ellen. Samen bundelen zij hun krachten om ondernemers in het zonnetje te zetten.
Recept printen?
Klik hier voor de receptkaart, van onze Kokos-Bosvruchten IJsjes.
RECEPT
Ingrediënten
Kokosyoghurt
Rijpe banaan
vanille extract
Vers of ontdooit zomerfruit
Zachte dadels
Optioneel:
vanille-extract of het merg uit 1 vanille stokje
Extra nodig
IJsvormpjes
Bereiding
Prak de banaan en meng deze door de kokosyoghurt en vanille. Het is heel belangrijk dat de banaan lekker rijp is, met bruine spikkels en zoet van smaak.
Prak de dadels en het verse zomerfruit met een vork tot een ‘jam’.
Vul de ijsvormpjes met de banaan-kokosyoghurt en 2 theelepels jam.
Tip: smoothie-ijsjes
's Ochtends maken wij weleens een smoothie. Zomers maak ik extra veel, zodat we het ook in ijsvormpjes kunnen gieten. Favoriet is onze 'Split' met bevroren ananas met mango, banaan en een plantaardige (haver)melk.
Tip: pindakaas
Voeg eens een schep pindakaas toe aan je ijsjes. Dankzij het hoge vetgehalte, wordt het niet hard in de vriezer, dit zorgt voor een lekkere structuur.
Of de ijsjes kidsproof zijn? Oordeel zelf 😉
Film
Deze geweldige shortclip is gemaakt door Ellen Hut van De Filmhut.
Fotografie
De sfeerfoto's zijn gemaakt door de getalenteerde Merlin Mulder, van Made By Merlin.
Deze recepten vind je misschien ook lekker..
Bananenijs met Brownies
Dit bananenijs kun je op elk moment van de dag eten. Het is heerlijk romig en vullend, en bestaat uit 100% fruit!
Ovenfrietjes
Deze frietjes eten we elke week wel 2 keer. We variëren qua kruiden en dips. Heerlijk en makkelijk voor te bereiden!