Pasta Roomsaus
Romige gele pastasaus
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deze roomsaus is lekker voedzaam en dankt zijn felgele kleur aan de gedroogde kurkuma. Wij eten hem meestal met fusilli of spaghetti pasta.
Hij past ook erg goed bij gekookte broccoli met een beetje amandelschaafsel en chilivlokken, of met witlof uit de oven!
Ingrediënten
400 gram pasta
150 gram aardappel in stukjes (1 grote)
150 gram wortels in stukjes
3 teentjes knoflook
150 ml (kook)water
75 gram cashewnoten (ongeroosterd)
2 el citroensap
15 gram edelgistvlokken
½ tl kurkumapoeder
½ tl zout
snufje zwarte peper
Bereiding
Snijd de aardappelen en wortel in stukjes. Pel de knoflooktenen, laat ze heel.
Kook de aardappelen, wortel en 3 tenen knoflook in kokend water voor ongeveer 20 minuten gaar. Bewaar het kookwater voor later.
Kook de pasta in een grote pan met kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl de pasta kookt, ga je verder met de romige saus.
Doe de aardappel, wortel en knoflook in de blender, samen met alle overige ingrediënten.
Blend het tot een gladde romige saus en proef of het nog meer nodig heeft. Voeg extra kookwater toe wanneer je de saus iets dunner wilt.
Meng de pasta en saus vlak voor het serveren door elkaar. Zelf houd ik ervan om mijn bord te bestrooien met gedroogde chilivlokken.
Eet smakelijk!
Edelgistvlokken
Deze gedroogde vlokken zijn een extra smaakbom! Het heeft een umami-achtige hartige smaak en ik strooi ze ook over rode pastasauzen. Ik koop edelgistvlokken bij een gezondheidswinkel (van het merk Boerjan). Ze verkopen het ook bij AH (van BioToday), maar eerlijk gezegd vind ik deze niet lekker.
Deze recepten vind je misschien ook lekker..
Bananenijs met Brownies
Dit bananenijs kun je op elk moment van de dag eten. Het is heerlijk romig en vullend, en bestaat uit 100% fruit!
Ovenfrietjes
Deze frietjes eten we elke week wel 2 keer. We variëren qua kruiden en dips. Heerlijk en makkelijk voor te bereiden!