Pesto

Vegan
Pesto
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
RECEPT
Ingrediënten
1 basilicumplant
145 gram amandelen (1 kop)
15 gram edelgistvlokken (1/2 kop)
2 stelen boerenkool
3 knoflooktenen
1 tl zout
120 ml water (1/2 kop)
sap van 1 citroen
½ tl peper
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de basilicumstelen af en doe ze (zowel de steeltjes als de blaadjes) in de keukenmachine. Let wel op, sommige basilicumvarianten hebben een houterige steel, in dat geval gebruik je alleen de blaadjes.
Pel de knoflooktenen en trek de bladeren van de boerenkoolstengels (de stengels zelf gebruik je niet).
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (of eventueel in een blender). Mix tot het een mooi geheel is geworden. Voeg eventueel nog extra water toe.
Deze pesto is in de zomer heerlijk op een broodje (bruchetta) met aardbei. In de winter eten wij het vaak als pasta pesto, met gepofte cherrytomaatjes uit de oven.
Je bewaart je pesto heel eenvoudig in porties in de diepvries!

Deze recepten vind je misschien ook lekker..

Bananenijs met Brownies
Dit bananenijs kun je op elk moment van de dag eten. Het is heerlijk romig en vullend, en bestaat uit 100% fruit!

Ovenfrietjes
Deze frietjes eten we elke week wel 2 keer. We variëren qua kruiden en dips. Heerlijk en makkelijk voor te bereiden!