Aziatische Satésaus

Vegan satesaus - Wholy Kitchen-4

Kruidige

Pindasaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Het recept voor een kruidige pindasaus met kokosmelk, pepers en kurkuma.

Mijn nieuwe favoriet! Deze pindasaus is heerlijk bij rijst, noodles en mie. Maar ook over groenten, of geroosterde tofu. Kortom, alles waar jij een Thais tintje aan wilt geven.

RECEPT

Ingrediënten

3 rode chilipepers

3 tenen knoflook

2 sjalotjes

2 tl kurkuma

1 el olie

250 ml kokosmelk

1 el bruine suiker

2 el sojasaus (evt. extra naar smaak)

2 el limoensap

60 gram pindakaas

Bereiding

Verwijder de zaadjes uit de chilipepers. Pel de knoflook en sjalotjes. Doe de chilipepers, knoflook en sjalotjes samen met de kurkuma in de keukenmachine en mix het tot een pasta.

Verhit olie in een koekenpan. Voeg het chilimengsel toe en bak het 1 minuut. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het 15 minuten pruttelen.

Serveer je saus direct of bewaar het in de koelkast (maximaal 1 week).

Simpele satésaus

Zoek je een snelle en eenvoudige satésaus passend bij geroosterde aardappeltjes en stokbrood? Probeer dan eens dit recept met maar 4 ingrediënten.

Vegan satesaus - Wholy Kitchen-3

Deze recepten vind je misschien ook lekker..

Bananenijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-4

Bananenijs met Brownies

Dit bananenijs kun je op elk moment van de dag eten. Het is heerlijk romig en vullend, en bestaat uit 100% fruit!

Ovenfrietjes whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen

Ovenfrietjes

Deze frietjes eten we elke week wel 2 keer. We variëren qua kruiden en dips. Heerlijk en makkelijk voor te bereiden!

Chocoladeijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-2

Vegan Chocolademelk

Deze chocolademelk is heerlijk zoet en romig. Extra lekker met opgeklopte kokosslagroom!

Ananasijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-6

Ananas IJs

Romig ananasijs met banaan en kokosmelk. Heerlijk als ontbijt, maar ook als dessert.