Aziatische Satésaus
Kruidige
Pindasaus
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Het recept voor een kruidige pindasaus met kokosmelk, pepers en kurkuma.
Mijn nieuwe favoriet! Deze pindasaus is heerlijk bij rijst, noodles en mie. Maar ook over groenten, of geroosterde tofu. Kortom, alles waar jij een Thais tintje aan wilt geven.
RECEPT
Ingrediënten
3 rode chilipepers
3 tenen knoflook
2 sjalotjes
2 tl kurkuma
1 el olie
250 ml kokosmelk
1 el bruine suiker
2 el sojasaus (evt. extra naar smaak)
2 el limoensap
60 gram pindakaas
Bereiding
Verwijder de zaadjes uit de chilipepers. Pel de knoflook en sjalotjes. Doe de chilipepers, knoflook en sjalotjes samen met de kurkuma in de keukenmachine en mix het tot een pasta.
Verhit olie in een koekenpan. Voeg het chilimengsel toe en bak het 1 minuut. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het 15 minuten pruttelen.
Serveer je saus direct of bewaar het in de koelkast (maximaal 1 week).
Simpele satésaus
Zoek je een snelle en eenvoudige satésaus passend bij geroosterde aardappeltjes en stokbrood? Probeer dan eens dit recept met maar 4 ingrediënten.
Deze recepten vind je misschien ook lekker..
Bananenijs met Brownies
Dit bananenijs kun je op elk moment van de dag eten. Het is heerlijk romig en vullend, en bestaat uit 100% fruit!
Ovenfrietjes
Deze frietjes eten we elke week wel 2 keer. We variëren qua kruiden en dips. Heerlijk en makkelijk voor te bereiden!