Vegan Chocolademelk

Chocoladeijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-2

Chocolademelk

Aantal personen: 1

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Recept voor een romige en zoete chocolademelk. Heerlijk met opgeklopte kokosslagroom!

RECEPT

Ingrediënten

1 zachte (medjoul)dadel

250 ml soja- of havermelk

1 tl cacaopoeder

½ tl amandelpasta

Bereiding

Mix de ingrediënten in een (kleine) blender of met een staafmixer. Soms heb je aan een halve dadel al voldoende, maar dit ligt aan je voorkeur voor zoet.

Giet de chocolademelk door een klein zeefje in een (steel)pan en verwarm het langzaam tot deze heet is.

Voor een extra feestelijke chocolademelk voeg je een kaneelstokje en steranijs toe. Ook heb je tegenwoordig kokosslagroom die je zelf opklopt met een beetje ahornsiroop. Zo lekker erbij!

Geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker..

Bananenijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-4

Bananenijs met Brownies

Dit bananenijs kun je op elk moment van de dag eten. Het is heerlijk romig en vullend, en bestaat uit 100% fruit!

Ovenfrietjes whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen

Ovenfrietjes

Deze frietjes eten we elke week wel 2 keer. We variëren qua kruiden en dips. Heerlijk en makkelijk voor te bereiden!

Ananasijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-6

Ananas IJs

Romig ananasijs met banaan en kokosmelk. Heerlijk als ontbijt, maar ook als dessert.

Gele Rijst whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen oventomatensoep geroosterde tomatensoep-2

Gele Rijst Curry

Recept voor een kruidige gele rijst curry met kurkuma, kokosmelk en tomaat.