Winterse Granola
Granola met cranberry's en speculaaskruiden
Hoeveelheid: 1 pot
Bereidingstijd: 15 minuten en 30 minuten oventijd
Verwarmende kruiden
Deze krokante muesli (granola) is extra lekker in de wintermaanden dankzij de koek & speculaaskruiden. Ik eet de granola met warme melk, op een smoothiebowl of met een beetje kokosyoghurt en vers fruit.
RECEPT
Voor 1 grote pot granola
1/2 kop amandelpasta
1/2 kop ahornsiroop
3 kopjes (cup) havervlokken
1 kop hazelnoten
1 kop cashewnoten
1 kop amandelen
2 el koek & speculaaskruiden
1 tl zout
1 kop gedroogde cranberry's
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng de amandelpasta met de ahornsiroop in een kommetje.
Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de cranberry's, in 1 grote kom en mix het goed.
Bekleed je bakplaat met bakpapier en verdeel de muesli erover.
Bak de granola 15 minuten in de oven en keer het vervolgens goed om met een spatel of grote schep.
Bak de granola nog eens 15 minuten, of tot deze goudbruin is.
Voeg de cranberry's toe en laat het goed afkoelen voordat je het in een pot doet.
Je granola is zeker wekenlang goed. Geniet ervan!
Deze recepten vind je misschien ook lekker..
Bananenijs met Brownies
Dit bananenijs kun je op elk moment van de dag eten. Het is heerlijk romig en vullend, en bestaat uit 100% fruit!
Ovenfrietjes
Deze frietjes eten we elke week wel 2 keer. We variëren qua kruiden en dips. Heerlijk en makkelijk voor te bereiden!