Winterse Granola

Granola-klein-4

Granola met cranberry's en speculaaskruiden

Hoeveelheid: 1 pot

Bereidingstijd: 15 minuten en 30 minuten oventijd

Verwarmende kruiden

Deze krokante muesli (granola) is extra lekker in de wintermaanden dankzij de koek & speculaaskruiden. Ik eet de granola met warme melk, op een smoothiebowl of met een beetje kokosyoghurt en vers fruit.

RECEPT

Voor 1 grote pot granola

1/2 kop amandelpasta

1/2 kop ahornsiroop

3 kopjes (cup) havervlokken

1 kop hazelnoten

1 kop cashewnoten

1 kop amandelen

2 el koek & speculaaskruiden

1 tl zout

1 kop gedroogde cranberry's

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng de amandelpasta met de ahornsiroop in een kommetje.

Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de cranberry's, in 1 grote kom en mix het goed.

Bekleed je bakplaat met bakpapier en verdeel de muesli erover.

Bak de granola 15 minuten in de oven en keer het vervolgens goed om met een spatel of grote schep.

Bak de granola nog eens 15 minuten, of tot deze goudbruin is.

Voeg de cranberry's toe en laat het goed afkoelen voordat je het in een pot doet.

Je granola is zeker wekenlang goed. Geniet ervan!

granola cranberry en speculaaskruiden
Granola-klein-3

Deze recepten vind je misschien ook lekker..

Bananenijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-4

Bananenijs met Brownies

Dit bananenijs kun je op elk moment van de dag eten. Het is heerlijk romig en vullend, en bestaat uit 100% fruit!

Ovenfrietjes whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen

Ovenfrietjes

Deze frietjes eten we elke week wel 2 keer. We variëren qua kruiden en dips. Heerlijk en makkelijk voor te bereiden!

Chocoladeijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-2

Vegan Chocolademelk

Deze chocolademelk is heerlijk zoet en romig. Extra lekker met opgeklopte kokosslagroom!

Ananasijs whole food plant based plantaardig voedzaam wholy kitchen-6

Ananas IJs

Romig ananasijs met banaan en kokosmelk. Heerlijk als ontbijt, maar ook als dessert.